Kategórie produktov
Menu

Tradičný výrobca a predajca krbov

Hľadáte správny komín?

8 júl 2022 610
Hľadáte správny komín?

Nie je komín ako komín!

Vybrať si správny komín dnes nie je vôbec také zložité! Komín je dôležitým technickým prvkom pri stavbe domu. Je dôležitou súčasťou vykurovacej sústavy, preto sú naňho kladené vysoké požiadavky z hľadiská používaných materiálov, životnosti a prevádzky.

Stavbu komína je nutné realizovať pri hrubej stavbe domu, a preto je veľmi dôležité si ju dobre premyslieť na začiatku projektu.

Existujú dva druhy komínov – murovaný a nerezový. Obidva sú niečím špecifické a majú svoje výhody aj nevýhody. Aký komín je lepší?

Nerezové komíny sa hodia pre novostavby, pasívny a nízkoenergetické domy, aj pre rekonštrukcie. Sú obľúbené pre svoj vzhľad, kvalitu a bezpečnosť. Výstavba nerezových komínov ponúka rýchlu a jednoduchú montáž, ich životnosť je 10 až 15 rokov. Využitie je vhodné ako v exteriéri, tak aj v interiéri. Práve nízka hmotnosť umožňuje založenie komína bez základu, čo znamená, že sa dajú pekne ukotviť na fasádu, postaviť úplne samostatne alebo stavať do projektu. Materiály, ktoré sa používajú pri výstavbe komínových systémov sú odolné voči zmenám teplôt, vyhoreniu sadzí a kondenzačným kyselinám. Ich využitie je možné pri kotloch, kachliach aj krboch. Nerezové komínové systémy sú vhodné do prevádzkovej teploty až do 400°C.

Murované komíny dokážu zabezpečiť zníženie energetickej náročnosti pri vykurovaní a zužitkovať veľkú časť energie obsiahnutej v palive. Komíny tohto typu majú vysokú životnosť a spĺňajú všetky požiadavky európskych noriem, taktiež umožňujú pripojenie širokej škály vykurovacích zariadení  pre všetky typy stavby a pre všetky druhy palív.

menu